Ongekend Wonen

huis, tuin, balkon, alles om ongekend te kunnen wonen

Besparen op je koffie?

koffie abonnement

Wij Nederlanders zijn echte koffie liefhebbers. Wist je dat Nederland in de top 5 staat van landen die de meeste koffie importeren? Dat is je haast niet voor te stellen, want wij staan zeker niet in de top 5 van grootste landen (bij lange na niet).

De grootste koffie drinkers

We spraken al even over de top 5 van koffie drinkers. Nederland staat daarbij op nummer 5. Wie staan erop 1? Dat is Finland. In dat land worden gemiddeld 2,64 koppen koffie per dag gedronken (per inwoner natuurlijk). Dat komt neer op zo’n 12 kilo koffie per inwoner, per jaar. Een ander leuk weetje is dat mensen uit Finland liever hun koffie lichter gebrand drinken dan Nederlanders.

Hoe zit dat in vergelijking met Nederland? Ook wij drinken veel koffie, alhoewel niet zo veel als de Finnen. Nederlanders drinken hun koffie voornamelijk thuis en op werk. Daarnaast halen we ook vaak een kopje koffie onderweg. Voornamelijk als we met het openbaar vervoer gaan of langs de snelweg. Tot slot wordt er ook veel koffie gedronken in de horeca.

Veel geld aan koffie

Zoals we hierboven al schreven wordt er veel koffie thuis gedronken. Daar geven we dan ook veel geld aan uit. Hoe veel geld iemand uitgeeft aan koffie kan enorm verschillen. Zo is filterkoffie nog steeds de meest goedkope manier om koffie te zetten. Een vrij dure manier is bijvoorbeeld het kopen van koffiebonen om deze vervolgens te vermalen tot espresso maling. De meeste espresso drinkers houden daarnaast wel van een meer exclusieve koffie die flink in prijs kan oplopen.

Besparen op koffie? Neem een abonnement!

Hoe kun je nu zorgen dat je altijd geld bespaart op je koffie? Daarvoor is het koffie abonnement een zeer goede optie. Nooit eerder van gehoord? Wat houdt een koffie abonnement precies in? Feitelijk is het een abonnement, net zoals je gewend bent van andere diensten. Denk hierbij aan een krant of een tv-abonnement. Je krijgt iedere maand een afgesproken hoeveelheid, voor een afgesproken bedrag.

Het grote voordeel voor de verkoper is dat die organisatie van te voren weet hoeveel ze ongeveer gaan verkopen. Daardoor kunnen ze groter en goedkoper inkopen. Dit is een voordeel wat ze graag doorberekenen aan de de klant, aan jou dus! Een ander voordeel van een koffie abonnement is dat je nooit meer zonder koffie komt te zitten. Je krijgt de koffie altijd op hetzelfde moment in huis, afgestemd op jouw behoeftes.

Het koffie abonnement is de laatste tijd sterk in opkomst. Het wordt aangeboden door de meeste koffiemerken zoals Brilliant Blends. Een abonnement is daarnaast vaak verkrijgbaar voor koffiebonen, filtermaling of espresso maling. Zo is er altijd een koffie abonnement wat aansluit bij jouw behoeftes.