Ongekend Wonen

huis, tuin, balkon, alles om ongekend te kunnen wonen

Babykamer inrichten

babykamer inrichten

Jullie hebben een baby op komst. Dat is prachtig nieuws! De meeste stellen gaan in de periode richting de bevalling aan de slag met het inrichten van een babykamer. Als je dit leest ben je wellicht op zoek naar inspiratie. We nemen je graag mee in een aantal tips voor het inrichten van een babykamer.

Zet jezelf op de eerste plek

Jezelf, nouja, eigenlijk: jullie. Jij en je ongeboren kindje komen op de eerste plek. Een verbouwing van een kamer kan een hoop stress met zich meebrengen. Dit moet je ten alle tijden zien te voorkomen. Natuurlijk wil je graag dat alles op tijd af is, en dat alles mooi is, maar het mag nooit ten koste gaan van je eigen emotionele gesteldheid. Een zwangerschap is al zwaar genoeg!

Een ander belangrijk punt is veiligheid. Waarschijnlijk ga je de muren van de babykamer opnieuw verven. De materialen die je daarbij gebruikt, zoals terpentine en muurverf, kunnen schadelijk zijn. Ditzelfde geldt trouwens voor behangerslijm.

Denk aan ventilatie

Natuurlijk wil je graag dat jouw babykamer er fantastisch uit ziet. Je wilt er voor zorgen dat alle meubels, assesoires en kleuren op elkaar zijn afgestemd. Maar weet je wat er eigenlijk nog belangrijker is? Zorgen voor een goede ventilatie. Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan bij het inrichten van jouw babykamer.

Een goede ventilatie kun je bereiken door een ventilatie rooster in te bouwen in of bij het raam. Dit zorgt er ook voor dat de temperatuur aangenaam en gezond blijft voor de baby.

Meubels

Welke meubels zet je in een babykamer? Een aantal meubels kunnen niet ontbreken bij de inrichting van een babykamer. Denk bijvoorbeeld aan een commode. Zo’n meubel is handig om de baby op te verschonen. Er zijn vele soorten verkrijgbaar. De meesten kiezen er eentje die ook nog lades heeft voor de opslag van spullen.

Een ander item dat natuurlijk niet mag ontbreken is het bedje. Alhoewel een baby vaak nog een periode bij de ouders slaapt, gaat hij of zij uiteindelijk naar een eigen bedje toe. Kies een bedje dat je nog kunt verstellen als de baby wat groter is geworden. Dan hoef je niet meteen een nieuwe te kopen.

Planten

De laatste jaren zijn planten steeds populairder geworden. Er zijn ook veel onderzoeken gedaan naar de gezondheid van planten in een kamer. Zo is aangetoond dat de luchtkwaliteit beter wordt met planten in een kamer. Dit is natuurlijk een voordeel voor jouw babykamer. Denk bij de inrichting wel even aan de plek waar je de planten neerzet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw baby de plant vanuit het bedje kan grijpen.