Ongekend Wonen

huis, tuin, balkon, alles om ongekend te kunnen wonen

De 5 voordelen van een polycarbonaat kas boven een glazen kas

Kassen zijn altijd populair geweest, vooral onder tuinliefhebbers. De keuze tussen een glazen kas en een polycarbonaat kas hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder vindt u de voordelen van het kopen van een polycarbonaat kas ten opzichte van een traditionele glazen kas. 

1. Betere isolatie 

Een polycarbonaat kas zorgt voor een betere isolatie dan een klassieke glazen kas. Kunststof laat minder warmte door in vergelijking met glas, omdat het beter warmte vasthoudt. Kassen van polycarbonaat zijn ook vele malen goedkoper.  Warmtebehoud is belangrijk voor een effectieve kasprestatie! Polycarbonaat is naast warmte ook een goede geluidsisolator. 

2. Langere levensduur 

Polycarbonaat materialen gaan langer mee en zijn duurzamer dan glas . Dit betekent dat ze meer druk kunnen opnemen voordat de polycarbonaat ramen breken. Als er bijvoorbeeld een voetbal tegen het raam wordt getrapt, ziet u  waarschijnlijk geen schade, terwijl een glazen raam zou breken.

U zult ook merken dat deze ramen gemakkelijker te plaatsen en te hanteren zijn . 

3. Onbreekbaar 

Zoals hierboven kort vermeld, zijn polycarbonaat platen vele malen sterker in vergelijking met glasbeglazing. Schade zal minder waarschijnlijk zijn met breuken of verbrijzeling die bijna niet bestaan. Polycarbonaat beglazing is een prima oplossing als u gehard glas wilt. 

4. Verlengd groeiseizoen 

Dit materiaal is perfect als u op lange termijn planten en groenten wilt kweken. Dit komt doordat het licht gelijkmatig door de kas wordt verspreid. Dit bespaart u tijd en geld op alle elektriciteit en verwarming die u nodig heeft voor uw tuin. Lichttransmissie kan een sleutelfactor zijn bij het kweken van de perfecte planten, dus veel direct licht is essentieel. 

5. Betere lichtverspreiding en UV-bescherming 

De lichttransmissie zal veel beter zijn met kunststof. Kunststof is over het algemeen veel dikker dan glas . Dit betekent dat het natuurlijke licht gelijkmatig wordt verspreid met polycarbonaat ramen. Dit geeft al je planten hetzelfde voordeel. Het natuurlijke licht zal zich uitstrekken tot in elke hoek van uw buitentuingebouw . Daarnaast beschermen polycarbonaatmaterialen uw planten beter tegen UV-straling van de zon. Dit komt omdat polycarbonaat als materiaal een natuurlijk ultraviolet filter heeft. Dus als u een UV-beschermend dak nodig heeft, dan is een polycarbonaat kas perfect!