Ongekend Wonen

huis, tuin, balkon, alles om ongekend te kunnen wonen

De precieze tijd

klokken

De manieren van de tijd 

Vanaf het verleden tot aan de dag van vandaag houden we de tijd bij en dit doen we op vele verschillende manieren. Technologische ontwikkelingen groeien steeds verder uit en zorgen voor de nieuwste mogelijkheden op het gebied van accuraat de tijd bijhouden. Voordat de moderne klok ontwikkeld werd, werd de tijd al op andere manieren bijgehouden. Door het gebruik van de zon en de stand van de hemel kon men zien hoe laat het was en welke periode van het jaar het was.  

Over de jaren heen is veel veranderd en zijn we op een veel accuratere manier de tijd en seizoenen bij gaan houden. Een klok aan de muur, een horloge om de pols of de telefoon in de broekzak: het zijn allemaal manieren die ons een handje helpen om te weten hoe laat het is. Alhoewel we verwachten dat deze manieren accuraat zijn en ons precies vertellen hoe laat het is, kan het toch zijn dat ze een beetje van de precieze tijd afwijken, zeker als ze al wat ouder zijn en minder goed gaan werken. 
 
Tip: https://www.klokkenconcurrent.nl/karlsson-klokken.html  

Accuraat tot op de seconde 

Om ervoor te zorgen dat we precies weten hoe laat het is, kunnen we ook gebruik maken van radiografische klokken. Een radiografische klok maakt gebruikt van radiosignalen die de precieze tijd aangeven. Deze radiosignalen zijn vaak gekoppeld en verstuurd door een gestandaardiseerde klok, bijvoorbeeld een atoomklok.  

Dit zorgt ervoor dat de klok altijd dezelfde tijd aangeeft en tot op de seconde correct loopt. Alhoewel het misschien niet zoveel uitmaakt dat we een aantal seconde afwijken van de tijd, kan het gebruik van zo’n radiografische klok en het gebruik van de echte tijd toch een aantal voordelen met zich meebrengen. 
 
Uitgelicht: https://www.klokkenconcurrent.nl/nextime-klok.html  

De voordelen 

Een radiografische klok heeft eventueel nog batterijen nodig, maar zet zichzelf dan automatisch op de juiste tijd. We hoeven niet meer een secundaire klok erbij te pakken om de juiste tijd in te stellen en zo weten we zeker dat de tijd juist ingesteld wordt. Daarnaast komt de radiografische klok zowel als digitale en analoge variant, wat ervoor zorgt dat iedereen hem met gemak kan aflezen.  

De klok maakt gebruik van een antenne om de signalen van de standaardklok op te vangen en dit zorgt ervoor dat hij overal gebruikt kan worden zonder dat het signaal onderbroken wordt. De radiografische klok is een leuk stukje technologie dat ons ook nog eens heel accurate informatie geeft.