Ongekend Wonen

huis, tuin, balkon, alles om ongekend te kunnen wonen

Op zoek naar een schutting? Lees dit

schutting in de tuin

Nederland is een lang van de schuttingen. Dat is misschien een beetje een gekke uitspraak, maar laat me het toelichten. Als je er over nadenkt is het helemaal niet zo gek namelijk. De woonwijken in Nederland zijn voornamelijk ingericht met rijtjeshuizen. Ieder rijtjeshuis heeft een stukje tuin. Om die tuin staat een schutting.

We zijn hier zeer gesteld op onze privacy. Het gevolg? Keurig omheinde tuintjes. Als je op een hogere verdieping staat, en over een gemiddelde woonwijk uitkijkt, kun je dit mooi zijn.

Ook al staat het er een beetje als kritiek, er is natuurlijk helemaal niks mis met deze manier van inrichten van de tuin. Het enige nadeel kan zijn: het oogt zeer strak en misschien wat saai. Daarom is het goed dat je dit artikel leest. We gaan namelijk een aantal schuttingen bespreken die niet saai overkomen. Gemaakt van natuurlijke materialen bijvoorbeeld. Lees snel verder!

Bamboe schutting

Een bamboe schutting wordt ook wel een tuinscherm genoemd. Het grote voordeel van bamboe is dat het een mooi en natuurlijk materiaal is. Anders dan de traditionele schuttingplanken zijn de bamboestelen dun en niet allemaal van eenzelfde breedte.

Je hebt bamboe schuttingen die in de lengte of in de breedte lopen. Het is duurzaam spul wat lang mee gaat. Als je gaat kijken voor dit type schutting is het goed te letten op duurzaamheid. Bamboe wordt nogal eens verbouwd in landen waar ze duurzaamheid niet hoog in het vaandel hebben staan.

bamboe schutting

Wilgentenen schutting

Het is goed mogelijk dat je nog nooit van Wilgentenen hebt gehoord. Waarschijnlijk heb je er wel al eens een schutting van gezien. Het materiaal wordt namelijk zeer vaak gebruikt om afscheidingen te maken. De techniek werd al gebruikt in de middeleeuwen en is dus nog steeds zeer relevant.

Een groot voordeel van dit materiaal is dat het speels oogt en toch zeer robuust is. Natuurlijk blijft het een natuurmateriaal. Wil je dat het lang mee gaat, dan zul je het moeten behandelen met een olie.